Vize-Pasaport

« Geri Dön

Hollanda Vizesi

Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar
1)Vize müracaatı esnasında geçerliliği ve 10 yıldan fazla eski olmayan, imzalanmış bir Türkiye Cumhuriyeti pasaportu. Pasaportunuzda en az 2 boş sayfada bulunması gerekiyor. Pasaportunuz talep edilen vizenin suresi bitiminden sonra üç ay daha geçerli olması gerekir. Pasaportunuzun birinci, ikinci ve son sayfanın fotokopilerinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Varsa eski pasaportlarınızı da ibraz etmeniz gerekmektedir.
2)Başvuru sahibi tarafından tam olarak doldurulmuş ve imzalanmış bir vize başvuru formu. Ebeveynin pasaportunda kayıtlı çocuklar için ayrı bir başvuru formu doldurulması gerekir.
3)Yeni önden çekilmiş fotoğraf arka fonu beyaz olmalı(6 aydan daha eski olmamamla).Bkz. fotoğraf açıklamaları
4)Schengen ülkeleri için istenen vize suresi kadar yurtdışı seyahat ve sağlık sigorta poliçesi, limit tutarı en az 30.000,-Euro olmalıdır. Bkz. sigorta açıklamaları
5)Hotel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş-dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir.
6)Varlık gelirleriniz, kira gelirleriniz, ev tapularınız, banka cüzdanlarınız, banka hesap çıktılarınız, araç ruhsatınız (aslı ve fotokopisi) gibi mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar. Başvuru sahibinin, hotel ve uçak masrafları hariç günlük en azından 34 Euro’su bulunduğunu ibraz etmesi gerekmektedir.
7)Diğer Schengen ülkelerinin de ziyaret edileceğini gösteren bir seyahat programı
8)Gidiş-dönüş uçuş rezervasyonu (şayet çok girişli bir vize talebinde bulunulursa, ilk uçuş için gidiş dönüş uçak rezervasyonu ibraz edilmelidir.)
9)Türkiye’de işveren tarafından şirketin orijinal antetli kağıdına yazılı bir izin belgesi (asıl) Bu izin belgesinin aşağıdaki bilgileri içermesi geremektedir:


- Vize talebinde bulunan kişinin adı, soyadı:
- İşyerindeki konumu – pozisyonu :
- Seyahat amacı, seyahat tarihleri ve izin onayı   :
10)Türk şirketinin Vergi Levhası fotokopisi ve şirket bilgilerinin yer aldığı evraklar
11)Yeni tarihli (3 aydan eski olmamalı) Türk Ticaret Odası Sicil Kaydı ya da ilgili meslek odasında sicil kaydı (aslı ve fotokopisi)
12)Türk şirketinin imza yetkisi bulunan kişiye ait imza sirküleri (aslı ve fotokopisi)

•Özel sektör çalışanları
a) SSK’ ya bağlı personelin SSK işe giriş belgesi (işe giriş belgesi fotokopisi; tüm hizmet dökümüne gerek yok), Bağkur’a bağlı personelin Bağkur Sigorta dokümanı
b) Son maaş bordrosu (aslı ve fotokopisi)

•Sahis firmasi sahibinden
a)Ticaret gazetesi kaydı (aslı ve fotokopisi)
b)6 aydan eski olmayan, ilgili meslek odası sicil kaydı (fotokopi)

•Emeklilerin
a)Emeklilik belgesi ya da emekli banka cüzdanı (fotokopi)
b)Emekli aylığı belgesi (aslı ve fotokopisi)
c)Banka hesap çıktısı (aslı)/ banka cüzdanı (fotokopi), evinizin sözleşmeleri ya da kira kontratı (fotokopi) gibi geçim durumunuzu gösteren evraklar

•Öğrenciler
a) Eğitim kurumu tarafından düzenlenmiş orijinal öğrenci veya Yüksek Öğrenim öğrenci belgesi
b) Eğitim süreci içerisinde seyahat etmeleri durumunda okuldan izin belgesi (asıl)

•Kamu personeli
a) Başvuru sahibinin hangi kurumda çalıştığı, görevi ve çalıştığı sürenin belirtildiği işveren yazısı (asıl) gerekmektedir.
b) Resmi onaylı bir izin belgesi (asıl). İzin belgesindeki izin tarihlerinin, seyahat süresi ile uyumlu olması gerekmektedir.
c) Son maaş bordrosu (asıl)
d) Son dört aya ait sigorta prim listesi (aslı ve fotokopisi)
e) İşyeri kimlik kartı/görev kartı (fotokopi)

•Öğretmenler:
a) Öğretmenlik belgesi (aslı ve fotokopisi)
b) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş olan izin belgesi (aslı ve fotokopisi)

Öğretmenler özel sektörde çalışıyor ise, bununla ilgili evraklar, kamu personeli olarak çalışılıyorsa memur/kamu personeline ait evraklar ayrıca ibraz edilmelidir.

Not: Baroya kayıtlı avukatlarada yukarıda yazilan geçerlidir, Tabibler Odasına kayıtlı doktorlara da yukarıda yazılan geçerlidir,

•Gazetecilerin, basın kartlarını (fotokopi) sunmaları gerekmektedir
•Reşit olmayan çocuklar (başvuru sahipleri) için geçerli olan ek bilgi ve evraklar:

Ebeveynden birisinin beraber seyahat etmemesi durumunda, geride kalan anne ya da baba tarafından yeni tarihli çıkarılacak ve noter tarafından onaylanacak bir orijinal muvafakat name ve o kişiye ait kimlik kartının sunulması gerekir. Bu durum ancak anne ve babanın (halen) evli olması halinde söz konusudur. Aksi takdirde çocuğun velayetiyle ilgili mahkeme kararının ibraz edilmesi gerekir.
•Okula giden çocuklar için aynı zamanda orijinal öğrenci belgesi ve olası izin belgesinin sunulması gerekmektedir.

Son Dakika Fırsatları

Delphin Botanik Hotel
Delphin Botanik Hotel
0-11 Yaş Ücretsiz Okurcalar
273.00 TL
'den başlayan fiyatlarla
Mukarnas Spa Resort Hotel
Mukarnas Spa Resort Hotel
0-12 Yaş Ücretsiz
117.80 TL
'den başlayan fiyatlarla
Delphin Deluxe Resort
Delphin Deluxe Resort
0-9 YaşÜcretsiz
307.45 TL
'den başlayan fiyatlarla
Stella Beach Hotel
Stella Beach Hotel
0-12 Yaş Ücretsiz Okurcalar
88.24 TL
'den başlayan fiyatlarla
Ulusoy Aspendos Hotel
Ulusoy Aspendos Hotel
0-11 Yaş Ücretsiz
80.50 TL
'den başlayan fiyatlarla
Justiniano Club Park Conti Hotel
Justiniano Club Park Conti Hotel
0-12 Yaş Ücretsiz
100.49 TL
'den başlayan fiyatlarla
Web Analytics